pentru Sănătate

LISTA PERSOANELOR CARE AU DONAT

0 LEI
Actualizat 9:43 06/04/2020
NR.Nume si Prenume
15LALA LACRAMIOARA
14Sandu Mariana
13Dorin B.
12Chiriac Doru Gheorghe
11Cristina Grumazescu
10Chiforiuc Alexandra
9Boariu Radu Valentin
8Dumitras Violeta
7Gherasim Oana Roxana
6Ciocarlan Camelia
5Boiciuc Valentin-Laurentiu
4Caldarus Raduta Anca
3Ciornei Adrian
2Andronic Tudor
1Bulboaca Constantin
0Membrii CAR INVATAMANT FALTICENI

DONEAZĂ ȘI TU!

RO26 RNCB 0237 0228 2438 0081 (RON)
RO84 RNCB 0237 0228 2438 0007 (EUR)
Conturi deschise la BCR

Daca ai donat, dă-ne un mesaj

să actualizăm lista!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on pinterest
Pinterest

Te provocăm #şinoi să te alături

  Medicii sunt acum cei mai importanți oameni din țară și ar trebui să aibă armele cu care să poată lupta împotriva coronavirusului. Lipsa de echipamente de protecție este foarte mare în România și pe lângă asta nu sunt echipamente de ventilație destule, consumabile simple, precum ar fi dezinfectantul sau măștile lipsesc su desăvârșire.

  Medicii fac apel, sub anonimat majoritatea, către noi, populația și mediul de afaceri să îi ajutăm și să venim în sprijinul lor ca ei să ne poată la rândul lor ajuta. 

  Nu e momentul să căutăm vinovați, e momentul să trecem peste această criză, peste acest război cu virusul și să ieșim cât mai puțin afectați din această situație. Abia apoi vom putea vedea cine e de vină și cum putem face ca lucrurile astea să nu se mai repete.

  Ne vom împărți în 2 tabere în lunile ce vor urma. Cei care vor căuta vinovați și nu vor face nimic pentru a rezolva criza și cei care vor contribui așa cum pot ei la schimbarea lucrurilor în bine.

  Pentru că doar schimbând lucruri mici în jurul nostru, putem schimba alte lucruri la nivel mai mare, am decis să donăm echipamente medicale, de protecție și consumabile, în valoare de 100.000 lei către spitalele din Fălticeni și Suceava.

  Donația este făcută din partea tuturor membrilor CAR, banii provenind din Fondul pentru Asistență Socială, unde membrii cotizează cu 1 leu/lună.

  Ce știm însă este că e o sumă mică pentru a face diferența într-o criză puternică cum este aceasta, așadar provocăm #sinoi alte asociații, firme, companii și persoane fizice să pună umărul și să sprijine atât de în nevoie personal medical și clienți, cunoscuți, consăteni și chiar rude, care ar putea ajunge în perioada următoare într-o situație delicată.

Donațiile se pot face și în numerar în orice agenție CAR Învățământ.

Pe parcursul acestei campanii vom actualiza în fiecare seară sumele donate pentru această cauză mai mult decât nobilă și sigur, vom publica pe site-ul nostru, în secțiunea dedicată acestui lucru materialele cumpărate, data când vor fi livrate și vom face o galerie foto.

Ce este COVID-19?

COVID-19 este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

Noul coronavirus reprezintă o tulpină de coronavirus care nu a mai fost identificată anterior la om și, prin urmare, reprezintă motiv de ingrijorare pentru sănătatea publică, mai ales având în vedere că există puține cunoștinte despre caracteristicile virusului, despre modalitatea de transmitere între oameni și despre severitatea și tratarea infecțiilor rezultate.

Virusul are o perioadă de incubație, în general, între 2 și 14 zile, cu o medie de 3 zile, deși au fost raportate cazuri cu o perioadă de incubație de până la 24 de zile.

Boala poate inițial să se prezinte asimptomatic sau cu puține simptome, iar ulterior poate dezvolta febră, tuse, dificultăți de respirație, dureri musculare și oboseală.

 • + Stăm în casă cât de mult este posibil;
 • + Folosim mască atunci când este nevoie să ieșim (pentru cumpărături, la farmacie sau pentru urgențe medicale);
 • + Evităm aglomerația;
 • + Păstrăm o distanță de 2 metri față de celelalte persoane;
 • + Ne spălăm mâinile cu apă și săpun;
 • + Folosim dezinfectantul pentru mâini;
 • + Dezinfectăm suprafețele cu soluții pe bază de clor și alcool;
 • + Nu atingem fața cu mâinile murdare;
 • + Dacă strănutăm sau tușim ne acoperim gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care avem grijă să-l aruncăm imediat la coșul de gunoi;
 • + Aerisim de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurăm activități;
 • + Sunăm la TelVerde 0800 800 358 pentru a ne informa din surse oficiale.
 • – Sunăm la 112, nu mergem noi la Urgențe;
 • – Ne izolăm acasă;
 • – Folosim mască de protecție atunci când este nevoie să ieșim;
 • – Nu ne panicăm.

În această perioadă avem o responsabilitate foarte importantă pentru noi și pentru cei din comunitate. Cu toții putem să contribuim la stoparea răspândirii coronavirusului dacă nu ieșim din casă, purtând mască atunci când este neapărată nevoie să ieșim afară și făcând cumpărături pentru vecinii care au nevoie de ajutor.

Medicii, asistentele, infirmierele sunt în prima linie acum, în lupta cu noul coronavirus. Cu toții îi putem ajuta prin gesturi simple, cum ar fi statul acasă, respectarea regulilor de igienă sau o donație către spitalele din comunitate.

 

Aceștia sunt eroii noștri, cei care au nevoie de echipamente medicale și de protecție pentru a ne ajuta când avem nevoie, de aceea am decis să donăm echipamente medicale, de protecție și consumabile în valoare de 100.000 lei către spitalele din Fălticeni și din Suceava.

 

Pe parcursul campaniei vom actualiza în fiecare seară sumele donate pentru această cauză și vom publica materialele cumpărate, data când vor fi livrate și vom face o galerie foto în care veți vedea toate detaliile pe care vreți să le aflați.

 

Donațiile se pot face în conturile deschise la BCR RO26RNCB0237022824380081 (lei) sau RO84RNCB0237022824380007 (euro) și în numerar în orice agenție CAR Învățământ Fălticeni.

 

Vă provocăm #sinoi să vă alăturați aceste inițiative prin care ajutăm sistemul medical să ne ajute!

*O campanie organizată de Casa de Ajutor Reciproc – #ȘiNoi Pentru Sănătate – în lupta cu Covid-19.

(c) 2020 SINOI.RO - Campanie caritabilă de strângere de fonduri pentru spitalele din județul Suceava